SMDShop

De SMDShop is opgericht vanuit Cortenlabs om met name voor particulieren de mogelijkheid te bieden om aan SMD-onderdelen te komen.

SMD-technologie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de elektronica en daarmee kan zelfs de hobbyist er niet meer omheen. Steeds meer onderdelen bestaan zelfs alleen nog maar in SMD. Kleiner, geen gaatjes boren, moderner, sneller, goedkoper, betere HF eigenschappen. Maar, erg moeilijk te verkrijgen. Onderdelen worden pas betaalbaar als je ze per hele reel (duizenden stuks) koopt. Veel leveranciers hanteren zelfs minimum aantallen en/of minimum bestelbedragen, daarnaast kun je er vaak ook nog alleen als bedrijf kopen en zijn de levertijden soms lang. Voor de particuliere hobbyist is SMD daarmee moeilijk bereikbaar.
De webshop probeert speciale aandacht te geven aan energiezuinige producten. Daarom worden bijvoorbeeld spanningsregelaars (MCP1702/1703) verkocht die zelf nauwelijks stroom verbruiken en schakelende spanningsregelaars (NCP1400/MAX1724) die vanuit een zeer lage spanning kunnen werken en ook zeer zuinig zijn. Helaas is daar nog relatief weinig belangstelling voor. Het is jammer dat ontwerpers nog steeds alles op 5 Volt laten draaien en daar een 7805 als voeding voor gebruiken. Veel schakelingen kunnen ook op 3 volt of minder werken met een zuinige (schakelende) spanningsregelaar. Tips voor nieuwe energiezuinige componenten en technieken zijn natuurlijk ook altijd welkom.